[Conferència] | Dilluns 6 de març a les 19 hores | Debat a l’entorn del vi i la cata crítica

6 de març, a les 19 hores a La Negreta: debat a l'entorn del vi i la cata crítica

El proper 6 de març a la Negreta del Gòtic debatrem sobre cultura del vi i els conflictes econòmics, culturals i polítics que hi estan relacionats

Quan? Dilluns 6 de març, a les 19 hores

On? A l’Espai Social La Negreta del Gòtic(Nou de Sant Francesc, 21)

Volem convidar-vos a una conversa sobre patrimoni molt especial, plantejada i dirigida per dues companyes provinents de Portugal: Eva Parga Dans  (CICS.NOVA, Universidade Nova de Lisboa) i Pablo Alonso González (ICS, Universidade de Lisboa).

La conferència girarà entorn dels aspectes econòmics, culturals i polítics que rodegen el vi com objecte de desig i consum que, arran de la seva concepció com “excepció” dins de l’àmbit alimentari, genera conflictes i adhesions metaculturals similars a les que es produeixen en l’àmbit patrimonial.

Aquest component patrimonial del vi està relacionat amb 4 aspectes:

1) La noció clàssica de patrimoni (nostàlgia per allò que desapareix) en la recuperació de varietats de raïm autòctones i formes de vinificació tradicionals.

2) El concepte d’autenticitat: quins vins són realment vins? Aquí cobra rellevància el debat sobre les certificacions, l’etiquetatge, el frau al consumidor i el procés de fetitxització del vi com a nínxol de mercat diferenciat.

3) El concepte de terroir i les guerres del vi entre terroiristas i la indústria d’Espanya i Portugal, com el terroir supera la dicotomia entre naturalesa i cultura, i finalment els debats sobre salut i cultura en connexió amb les interaccions entre producció i consum.

4) La qüestió política: Aquí ens preguntem per com el vi escenifica conflictes metaculturals similars als del patrimoni (el vi de Rioja s’identifica amb l’espanyolitat a causa de la seva gestió des de Madrid i el seu simbolisme d’elit i tradició, o la guerra entre Rioja Alavesa-Rioja, Penedès-Penedès Clàssic, etc.).

Si voleu participar d’aquesta vetllada inscriviu-vos enviant un correu electrònic a gapp.patrimoni@gmail.com. Nom+Cognoms+núm. contacte.

Activitat amb ví, cata per 18 o més anys.

Us hi esperem!!!

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari